Lieli un mazi labi darbi Matīšos

- 28.Oktobris, 2021
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Otrdienas pēcpusdienā Matīšos šosezon ar pašu matīšnieku pūlēm un nu jau bijušā Burtnieku novada pašvaldības finansiālo atbalstu labiekārtotajā Dzirnavu laukumā Liesma tikās ar trim aktīvām kundzēm.

Par dažādām aktualitātēm zināja stāstīt Burtnieku apvienības nekustamā īpašuma apsaimniekotāja Matīšu un Vecates pagastos Skaidrīte Klāsone, Matīšu Tautas nama vadītāja Ligita Jenča un aktīva Matīšu seniore, arī Matīšu baznīcas svētdienas skolas skolotāja Sandra Krūzkope, kas plašāk pastāstīja par šo sakopto Matīšu stūrīti, jo viņa ir viena no galvenajām Dzirnavu laukuma idejas bīdītājām: 

«Šī apmēram pushektāru lielā teritorija kopš 2007. gada ir pašvaldības teritorija, allaž labi uzturēta kārtībā. Dzirnavu laukums mums, matīšniekiem, nozīmē ļoti daudz, vēl ir dzīvi tie cilvēki, kuri šeit ir redzējuši Leontija Bogdanova ap 1922. gadu izveidotās un tolaik moderni aprīkotās dzirnavas strādājam vēl pirms kara un, protams, arī vēlākos laikos. Arī es pati no savas bērnības dzirnavas atceros. Bogdanova meita, Anglijā dzīvojošā Ruta Parrisa, Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, 1990. gadā atguva šo īpašumu, kurā ap to pašu laiku tika nojaukta dzirnavu ēka. Kompensācijas sertifikātus viņa atdāvināja Matīšu skolai.

DZIEDĀSIM KOPĀ! Ainars Bumbieris aicina uz Senioru dienas pasākumu sabraukušās kundzes pievienoties viņa izpildītajai dziesmai. Matīšu Tautas nama arhīva foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru