Apskāviens dziedē sāpes

- 1.Aprīlis, 2022
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Cilvēcībai nav tautības, dzimuma, ādas krāsas, jo ir tikai spēcīga vēlme būt par svētību un atbalstu cilvēkiem. Šī pārliecība likusi ceļā doties Latvijas Dr. Klaunu komandai. Viņi nedēļu strādā bēgļu centrā Polijā.

Tur pajumti un sirdssiltumu uzreiz saņem kara šausmas pārdzīvojušie. Helma (Chelma) ir pilsēta Polijā, 20 kilometrus no Ukrainas robežas. Tur joprojām ir cilvēku tūkstoši – sievietes, zīdaiņi, bērni, gados veci cilvēki, cilvēki ar īpašām vajadzībām, – kas uz brīdi nolemj apstāties pēc garā un grūtā ceļa, lai izelpotu, atgūtos un plānotu, kurp doties tālāk un meklēt jaunās mājas. 

Dr. Klauni, kas strādā Latvijas slimnīcās, speciāli papildus mācījušies, kā palīdzēt cilvēkiem krīzes situācijās, kā izprast viņu izciesto, izjusto, kādas būtu tās pamata darbības, kas kaut nedaudz palīdzētu bērniem atcerēties, ka viņi ir bērni, ka viņiem ir bērnība, un ļautu pārdzīvoto beidzot izraudāt pieaugušajiem. 

«Lai izdotos kaut nedaudz mazināt un dziedēt emocionālās traumas, mēs cenšamies uzklausīt viņu pagātni, mēģinām atvest viņus tagadnē, pasakot, ka ir droši, un gribam iedot tuvāko ieskatu nākotnē. Viss notiek caur dziesmu, spēli,» stāstīja Ivita Goldberga- Miljone. Ivita vairākus gadus bija varošs, radošs un zinošs Dr. Klauns Vidzemes slimnīcā. Tagad Ivita kopā ar ģimeni dzīvo Zviedrijā, bet, uzzinot par iespēju strādāt un atbalstīt kara bēgļus, viņa sēdusies lidmašīnā un bijusi palīgos.

ROTAĻAS UN DZIESMAS palīdz bērniem justies labāk. Pats klauna tēls viņiem liek pasmaidīt. Strādā Dr. Klauns Ivita Gold­berga-Miljone. Foto no personiskā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru