Vairāk nekā puse iedzīvotāju samazinājuši elektrības patēriņu

4.Janvāris, 2023
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Luminor bankas veiktajā iedzīvotāju aptaujā, kuras laikā pērnā gada decembrī sadarbībā ar pētījumu aģentūru Norstat Latvia valstī tika aptaujāti 1008 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem, noskaidrots, ka, lai mazinātu izmaksas par elektroenerģiju, vairāk nekā puse jeb 60% Latvijas iedzīvotāju aizvadītajā gadā savā mājsaimniecībā kā vienu no risinājumiem ieviesuši ikdienas elektrības patēriņa samazināšanu.

Vienlaikus vairāk nekā katrs piektais aptaujātais atzīst, ka līdz šim enerģijas izmaksu samazināšanai nav darījis neko, bet liela daļa neplāno ieviest enerģijas taupības risinājumus arī nākotnē vai nav par to līdz šim domājuši.

Ikdienas elektrības patēriņu mājsaimniecībā visbiežāk ir samazinājuši iedzīvotāji vecuma grupā no 60 līdz 74 gadiem (72%), bet mazāk – aptaujātie vecumā no 40 līdz 49 gadiem, kur šādu atbildi norāda puse respondentu. Tajā pašā laikā katrs piektais aptaujātais atzīst, ka viens no risinājumiem rēķinu mazināšanai ir ikdienā mājsaimniecībā patērēt mazāk apkures, samazinot siltumu par dažiem grādiem, un visbiežāk šādu atbildi norāda Rīgā un Pierīgā dzīvojošie.

BŪS LĒTĀK!  Laikā, kad enerģijas cenas ir augstas, pat tādi vienkārši risinājumi kā elektrospuldžu nomaiņa pret taupīgākām var samazināt ikmēneša izdevumu slogu mājsaimniecībai. Foto no karm.lv


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru