Iesaka veselīgu ēdienu un našķus
«Mums soli pa solim jāiet tajā virzienā, lai bērni un jaunieši lepotos ar to, ka viņiem ir iespēja baudīt skolā ēdienreizi.
Lai viņi priecājas, ka ēd pusdienas, kas gatavotas no vietējo lauksaimnieku izaudzētā, vietējo ražotāju saražotā,» sacīja Daiga Siliņa, kas vairāk zināma kā Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Valmieras biroja vadītāja, bet, iedvesmojot jaunatni veselīga uztura lietošanai un Latvijā izaudzētā patēriņam, Daiga pārstāv Latvijas Lauku forumu un starptautisku sadarbības projektu «Sadarbībā balstīta ilgtspējīga un droša pārtikas sistēmu veidošana».
Projekta ietvarā Ziemeļvidzemē un Kiprā tiek uzrunāta tieši bērnu un jauniešu auditorija veselīgam dzīvesveidam, un katrs solis tiek sperts praktiski.
RECEPTES, kas mazliet pārsteidz, bet arī kutina garšas kārpiņas. Kocēnu pamatskolas jaunieši centās pagatavot gardus salātus un veselīgus našķus. Viņiem tas arī izdevās. Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv