Nenogremdējamais «Jaunās vienotības» kuģis

- 9.Jūlijs, 2024
Viedokļi
Laikrakstā

Iepriekšējā nedēļā viena no Nacionālās apvienības līderēm Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece kādā televīzijas intervijā, komentējot Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības darbu 2025. gada budžeta sagatavošanā, izteicās, ka šajā ziņā «valdība  rīcības komismā  pārspēj pati sevi».

Pieredzējusī politiķa gan neprecizēja, kad un par ko šī valdība jau rīkojusies komiski kādā no iepriekšējām reizēm vai lēmumiem, kas nu tiekot pat pārspēts. 

Savā ziņā Inārai Mūrniecei tomēr taisnība ir, jo jau labu laiku valdības dažādi ministri atzīst, ka ir nepieciešamas nodokļu reformas, tiek pat runāts par kādiem 15 variantiem. Taču nedz citām partijām, nedz sabiedrībai izvērtēt šos variantus nav iespējams, jo neviens no tiem netiek publiskots. Ir arī doma par PVN palielināšanu par 1 – 2 procentpunktiem.  Pēc «Jaunās vienotības» dažu biedru paziņojumiem izrādās, ka jautājums par PVN paaugstināšanu nu arī it kā uz laiku tiek atbīdīts malā  un parādās kaut kas pilnīgi jauns — budžeta lāpīšanas problēmu novelšana uz darba darītāju un darba devēju pleciem, samazinot cilvēkiem par slimības lapām  piešķiramos pabalstus.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru