Rokrokā ar skolu aizvadīti Rūjienas pilsētas svētki

- 7.Augusts, 2024
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Šogad Rūjienas pilsētas svētkos galvenā ass, ap kuru griezās bagātīgā kultūras un izklaides programma, bija jubilāre skola.

Skaidrs, ka skola ir cauraudusi visas dzīves jomas, lai kur un kas cilvēks dzīvē būtu, tāpēc dari, ko darīdams, viss ir saistīts ar skolu, visi ceļi reizi pa reizei nonāk atpakaļ dzīves sākumā – skolā. Kultūras cilvēki lika prātus kopā jau agri pavasarī vai vēl savlaicīgāk, kad rūjieniešiem nekādi svētki vēl pat ne sapņos nerādījās, un prātoja, kā cilvēkus iepriecināt, ar ko pārsteigt. Pieredzējušie noturēja tradīciju noti, bet jaunajiem tika dota vaļa īstenot savas idejas. Skolas salidojums un pilsētas svētku tandēms pašsaprotami lika visiem sadarboties, apvienojot gan idejas, gan cilvēku un finanšu resursus. Svētkos par apmeklētību sūdzēties ir grēks. Skolas salidojumā vien jau reģistrēti 900 dalībnieki, bet kopumā šajās dienās Rūjienu apciemojuši, ieskaitot kapusvētkus, daudz lielāks skaits novadnieku un pilsētas viesu.

RŪJIENAS SVĒTKUS IESKANDINA Nora Urbāne & Mārtiņš Pūcītis ar visiem iemīļotām Imanta Kalniņa kompozīcijām, kam Imanta Ziedoņa vārdi. Turpat Rīgas ielas 8. nama pagalmā norisinājās arī viktorīna «Satiec savu kaimiņu» un vakarā pirmā iepazīšanas ar Rūjienas improvizācijas teātri. Valmieras pašvaldības foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru