«Valodu mape» kļūst arvien pilnāka

- 14.Augusts, 2024
Pie mums un citur
Laikrakstā

Neliels pārsteigums sagaidīja, sākoties sarunai ar SIA «Valodu mape» projektu koordinatori SINTIJU KALNIŅU, kura, atbildot uz manu jautājumu par «Valodu mapes» pastāvēšanas laiku, pavēstīja: «Šī gada 13. martā nosvinējām darbības desmito jubileju.»

Neērtības sajūta par savu neinformētību mazinājās, kad izrādījās, ka neesmu vienīgā nezinīte.

Lai gan patiesībā biju iecerējusi vien interviju par izsludināto konkursu kocēniešiem «Kokmuižas leģendas», iepriekš minētais rosināja arī «Liesmas» lasītājiem ļaut ieskatīties, kas tad tajā «Valodu mapē» atrodams.

Kopā ar sadarbības partneriem

Sintija stāsta: ««Valodu mapes» pirmsākumi meklējami vēl agrāk, jo bijām daļa no Valodu skolas, kas atradās Rīgā, un, ja pareizi atceros, bija saistīta ar britu karalisko ģimeni. 2014. gadā skolas vadība apjauta, ka varētu veidot ko plašāku, bez angļu valodas aptverot arī citas valodas. Tā tapa «Valodu mape» ar iespējām apgūt vēl vācu, spāņu, itāļu, tagad arī norvēģu un franču valodu. Sadarbojamies arī ar NVA – mums ir bezdarbnieku grupas angļu un latviešu valodas bezmaksas apmācībai, gan arī grupas strādājošajiem. Kolektīvā esam padsmit valodu pasniedzēji, administrācijā četri.

Pamatā darbība saistās ar valodu apmācību, bez tam vasarās organizējam nometnes dažāda vecuma bērniem. Pašlaik tādas ir divas, ko īstenojam ar pašvaldības līdzfinansējumu, un šogad mums ir jaunums – šonedēļ testa režīmā pirmoreiz piedāvāsim sagatavošanas kursu pirmklasniekiem, jo uzzinājām, ka vecāki kā ar uguni meklē nodarbības mazo skolnieciņu sagatavošanai. Tiesa, šo jaunumu diezgan vēlu izziņojām, bet nākamajā gadā tas notiks laikus un vērienīgāk.

Vēl «Valodu mape» nodarbojas ar dažādu projektu īstenošanu, līdz šim tie bijuši galvenokārt starptautiskie «Erasmus+» sadarbības projekti. Uzrakstām projektu par kādu tēmu, kas aktuāla visiem mūsu sadarbības partneriem un kopumā Eiropas Savienībā, un, ja projekts tiek apstiprināts, veidojam dažādus bezmaksas materiālus, kas pieejami jebkuram.

Pasniegt vēsturi interesanti

Šis «Kokmuižas leģendu» projekts, par kuru interesējāties, ir vietējais projekts, kas tiek īstenots sadarbībā un pamatā ar Kultūrkapitāla fonda finansējumu apakšprogrammā «Latviešu vēsturisko zemju attīstība» Vidzemes kultūras programmas ietvaros. Tika pievienots arī mūsu pašu līdzfinansējums, kā arī informatīvi un talku ziņā saņemts atbalsts no Kocēnu pamatskolas, kur, projekta izstrādei beidzoties, paredzēts rezultātu atklāšanas pasākums.

Galvenā doma, uzsākot šo projektu, bija iesaistīt vietējos iedzīvotājus, un te atkal jāuzteic sadarbība ar vietējo pamatskolu. Tika izsludināts konkurss kocēniešiem, taču tā pirmajā kārtā piedalījās tieši skolas skolēni, nevis visi apvienības iedzīvotāji.»

SENĀ AFIŠA, kas aicinājusi uz svētkiem. Foto no personiskajiem arhīviem


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru