Baltijas ceļam 35: bijām, esam un būsim vienoti

- 27.Augusts, 2024
Pie mums un citur
Laikrakstā

Tradicionālais Baltijas ceļa atceres pasākums 23. augusta pievakarē Ķoņu pagasta Unguriņos – kādreizējā robežpunktā starp Igauniju un Latviju, kur 1989. gada 23. augustā bija tikai viena no unikālā 600 kilometru garā Baltijas tautu vienotības ceļa vietām–, arī šoreiz kuplā skaitā pulcēja abu kaimiņvalstu iedzīvotājus. Ne viens no toreizējās, vēsturei un Baltijai tik nozīmīgās miermīlīgās protesta akcijas dalībniekiem šoreiz līdzi bija ņēmis savus mazbērnus, lai viņi redzētu, kur ome un opis kopā ar savu vienaudžu tūkstošiem toreiz vienoti un strikti pieprasīja: brīvību Baltijai!

Baltijas ceļa 35. gadadienas svinīgo sarīkojumu atklāja un emocionāli vadīja skolotāja Agrita Gruzdiņa un bijušais Igaunijas Tautas frontes aktīvists Leo Libers. Viņu runāto pārtulkoja Valmieras teātra aktieris Januss Johansons. Skanot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas himnām, klātesošie atdeva godu un pauda cieņu Baltijas ceļam un tam tālāk sekojušajiem neatkarības atgūšanas pārbaudījumiem un uzvarām.

VIENOTI. Tā Unguriņos, ne mudināti, ne saukti, igauņi un latvieši atkal sadevās rokās. Tas noteikti bija viens no Baltijas ceļa 35. gadadienas pasākuma emocionālākajiem brīžiem. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru