Palīdz dziedēt kara cirstās brūces

- 25.Oktobris, 2024
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmieras novada fonds, Valmieras attīstības aģentūras pārstāvji, arī citas nevalstiskās organizācijas un centri Vidzemē vakar vērtēja paveikto un vēl darāmo, lai sekmētos Ukrainas civiliedzīvotāju pilnvērtīga dzīve Latvijas sabiedrībā. 

Sākotnēji Ukrainas civiliedzīvotājiem, bija vajadzīga praktiskā palīdzība, bet tagad vairāk vajag psihoemocionālu atbalstu, lai izdotos iekļauties Latvijas sabiedrībā un sadzīvē, nezinot, kad un kā karš beigsies. 

«Valmieras novada fonds anketēja Vidzemē dzīvojošos ukraiņus. Šie dati tiks nodoti Vidzemes pašvaldību Ukrainas civiliedzīvotāju koordinatoriem, lai mēs spētu labāk palīdzēt ukraiņiem, izprotot viņu esošo dzīves līmeni, konkrēti noskaidrojot viņu nepieciešamības pilnvērtīgai dzīvei,» sacīja Valmieras novada fonda projektu vadītāja Dana Upeniece, stāstot, ka vairākus mēnešus fonda darba uzmanības centrā ir sadarbība arī ar Ukrainas Mazo pilsētu asociāciju, ar atbalsta biedrībām Vidzemē, kas palīdz Ukrainas civiliedzīvotājiem nodrošināt tos pakalpojumus, kas visvairāk nepieciešami.

SATIKŠANĀS, kurā skanēja daudz pateicības vārdu par iesaisti un padarīto, bet līdztekus arī bija jūtama apņēmība, ka labi iesāktais jāturpina.  Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru