Pārdomas tirgū
Nupat pavasaris klāt, teju katru sestdienu ja ne kāds lielāks tirdziņš tepat mājās vai tuvākajā apkārtnē, tad ierastie nedēļas nogales tirgi Valmierā vai kaimiņpilsētā katram gardēdim vai vienkārši īstas pārtikas kārotājam allaž pa ceļam.
Par labu mantu arī labi nākas maksāt, tā ir aksioma, taču arī šajā it kā loģiskajā lietu kārtībā gadās pa izņēmumam. Alkatības, muļķības vai lepnības pēc – tas jau ir cits jautājums.
Pērn Liesmā aprakstīju gardumu, kura tapšanas procesam pavisam nejauši uzskrēju virsū Cēsu tirgū kādā piektdienas rītā. Jo nianse tāda, ka šīs kūpinātās vistiņas pēc vairāku stundu apdūmošanas turpat uz vietas tirgus placī četros pēcpusdienā, kad tiek vaļā vērtas pirmās kūpinātavas durvis, tiek tirgotas Cēsu pilsētas vakara tirgū, kas pircēju vidū ļoti iecienīts.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv