Rūjienas Tautskolā — kā bišu stropā
Rūjienas Tautskolā Atvērto durvju dienā ikvienam interesentam bija iespēja tuvāk iepazīties ne tikai ar Tautskolas šīs sezonas piedāvājumu novada iedzīvotāju interešu izglītībā, bet arī katram pašam aktīvi piedalīties tās dienas plašajā programmā.
Kad «Liesma» ieradās Rūjienas Tautskolā, tur valdīja pamatīga rosība — nudien kā bišu stropā. Tautskolā, kā zināms, ir pietiekami daudz mācību un praktisko nodarbību telpu, taču šoreiz tās visas bija cilvēku pilnas. Veselības skolā darba kārtībā bija aktuāla tēma: pareizs ūdens, regulāra organisma attīrīšana, veselīgs uzturs un adekvāta fiziskā slodze — muguras un locītavu veselībai. Puķu draugi savukārt steidza iegādāt dāliju gumus, gladiolu sīpolus un biohumusu. Rokdarbnieki košajā dziju piedāvājumā meklēja savu adījumu iecerēm piemērotākos toņus. Kupli apmeklēta bija arī radošā darbnīca «Izgatavo pats!», kurā pieredzējusī Vilpulkas pagasta rokdarbniece Mudīte Tauniņa mācīja ne tikai siltas istabas čības uzadīt, bet arī pavasarīgus dekorus darināt. Visvairāk apmeklētāju bija Tautskolas lielākajā telpā, kur aktīvi un atraktīvi darbojās vairākas saimnieces. Tā, piemēram, Matīšu sieviešu biedrības «Dzintare» vadītāja, viņa arī Rūjienas amatnieku biedrības «Rūzeles» dalībniece un plašā apkaimē pazīstama dažādu vīnu gatavotāja, kā arī maizes un toršu cepēja Antra Pavloviča kulinārijas meistarklasē rādīja, kā tikt pie netradicionālām jeb Citādām picām, bet trīs apsviedīgas saimnieces no Abjas Igaunijas kulinārijas meistarklasē vārīja Mulgi putru un cepa Mulgi biezpienmaizītes. Kad telpa piepildījās kārdinošām smaržām, Tautskolas direktore Gita Zariņa visus aicināja ap prāvo saimes galdu, lai nobaudītu, kas tad saimniecēm katlos un pannās sanācis. Ēdāju bija tik daudz, ka ap galdu tie draudzīgi sasēda divās rindās. Sātīgās putras, rudzu un auzu pārslu picu, kā arī gardo biezpienmaižu — apaļu kā saulītes — pietika visiem. Skanēja pamatotas uzslavas kā virējām, tā cepējām.
PIE GALDA! Rūjienas Tautskolas direktore Gita Zariņa (centrā) aicina Atvērto durvju dienas dalībniekus pie galda baudīt Abjas saimnieču Mulgi putru un Mulgi biezpienmaizes. Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv