Salātu rozīnīte — īpaši gatavota mērce

- 7.Oktobris, 2016
Izglītība
Laikrakstā

Valmieras tehnikumam jau vairākus gadus (pirms tam skolā Ausekļa ielā) izveidojusies lietišķa sadarbība ar biedrību «Siera klubs» un Latvijas Maiznieku biedrību. Otrdien meistarklasi skolā vadīja Germans Cootto.

Venecuēlietis pavārs G. Cootto jau 15 gadus dzīvo un strādā savā profesijā Rīgā. Seminārs-meistarklase bija lielisks turpinājums tehnikuma pieredzes programmā aizsāktajai tradīcijai paplašināt audzēkņu redzesloku un profesionālās iemaņas, un kā vienmēr kopā ar jauniešiem ieguvēji ir arī viņu pedagogi. Pavasarī ar Valmieras pašvaldības atbalstu tika iegūtas noderīgas prasmes, pēc mākslinieku gleznām veidojot krāsās un garšās interesantas siera tortes.

Šoreiz dienas kārtībā bija zupa, vokpannā gatavots ēdiens, salāti, deserts. Kā vienmēr radīšanas procesā iesaistījās arī audzēkņi — 5. grupa jeb nākamie viesmīļi.

Jau astoņos rītā jauniešu grupa ar skolotāju atbalstu sāka gatavot  nepieciešamo produktu sagataves, sarūpēja interesantas uzkodiņas no maizes un siera, savukārt skolas biedri ieklausījās speciālistu stāstos par sieru un maizi, kā arī klātienē vai ekrānos vēroja pavāra darbu, kas kā jau otrā un trešā kursa audzēkņiem noderēs darba dzīvē. Jaunieši atzinuši: labs ieguvums, un viņiem, kas jau iepazinuši sava aroda drēbi, bijis interesanti ēdiena gatavošanu pavērot no malas, jo paši ir pārliecinājušies, ka galdā servēts ēdiens izskatās skaisti, ir garšīgs, bet tā pagatavošana reāli nemaz nav tik viegla. Kaut kā pēkšņi pietrūkst, aizmirstas, neizdodas... Tāpēc pieredze rodas, tikai darot.

MEISTARKLASI vada Germans Cootto. Sabīnes Šmites foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru