Sīks, smalks ROKU DARBS

- 27.Aprīlis, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Laikraksta «Liesma» redakcija nesen saņēma lūgumu — pateikt publisku paldies SIA «Liepkalni» Rūjienas ceptuves konditoriem par augsto profesionālismu, izgatavojot kādam darba kolektīvam pasūtījumu — Lieldienu kliņģeri. Tas arī bija par iemeslu, lai pieteiktos ciemos un iepazīstinātu lasītājus ne tikai ar šā svētku garduma autoriem, bet arī uzzinātu, kā uzņēmumam sokas tik ļoti piesātinātajā Latvijas maizes un konditorejas tirgū. Par paveikto stāsta SIA «Liepkalni» produktu attīstības speciāliste LĪGA ČĀKURE.

Kliņģeri no Rūjienas, zaķi no «Liepsalām»

Prieks, ka šīm Lieldienām SIA «Liepkalni» Rūjienas ceptuvē un Daugavmalas ceptuvē «Liepsalas» gatavotā, īpašā svētku produkcija — Lieldienu kliņģeri un ar baltās šokolādes glazūru pārlietie smilšu mīklas Lieldienu zaķi — bija pircēju pamanīti un novērtēti. Doma par šādu svētku produkciju radās jau pirms pērnajām Lieldienām, kad arī tapa pirmie kliņģeri. Tie ir ar biezpiena – kanēļa pildījumu, baltās šokolādes glazūru un smalkajiem dekoriem: tumšās šokolādes ligzdiņām, krāsainām cukura olām un lapiņām. Šajos svētkos šo kliņģeru pasūtījumu pa visu Latviju un arī Igauniju bija krietni vairāk nekā pērn. Bija vēl citi pasūtījumi, jo Rūjienas ceptuvē regulāri cep deviņu veidu saldos kliņģerus ar dažādiem pildījumiem un dažādos izmēros. Iecienītākie no tiem ir «Ķiršu dārzs», kura pildījums sastāv no šokolādes un ķiršiem, kā arī «Fantāzija» ar biezpienu un kanēli.

Mēnesī — 15 tonnas gardumu

SIA «Liepkalni» ceptuvē Rūjienā, Rīgas ielā 63, nodarbināti 59 darbinieki, no kuriem 28 procenti ir jaunās māmiņas. Visi jaunie darbinieki — pašu apmācīti. Darbs ceptuvē notiek divās maiņās. Diennaktī Rūjienā saražo no 500 līdz 650 kg konditorejas produktu un cepumu, bet mēnesī vidēji 15 tonnas gardumu. Maizes un konditorejas tirgus Latvijā ir ļoti bagāts. Velosipēds ir izdomāts, neko radikāli jaunu nevar ieviest, tādēļ atliek vien visu radoši uzlabot un pilnveidot, saglabājot un izceļot tieši savējās nianses. Mēs Rūjienā produkciju ražojam galvenokārt pēc pasūtījumiem, kurus regulāri veic veikali un citi sadarbības partneri.

MAIŅA. Centāmies! — saka ievērību guvušā Lieldienu kliņģera gatavotājas: Silva Gumeņuka (no labās), Evija Pētersone, Gunta Ķilpe un Ilze Voitehoviča. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru