Valmierā pirmoreiz — Gardēžu pils
Valmieras svētku programma jau laikus pieteica un ieinteresēja ar kaut ko līdz šim nebijušu vecpilsētā. Tā kā amatnieku un mājražotāju tirgus šoreiz no seno pilsdrupu un muzeja teritorijas bija izcelts un veiksmīgi pārvietots uz tirgotājiem un pircējiem ievērojami ērtāko Tērbatas ielu, tad Valmieras vecpilsētā tika uzburta «Gardēžu pils». Eiropas gastronomijas reģiona pasākumā «Ar dabu šķīvī» piedalījās «3 pavāru restorāns», restorāns «Rocket Bean Roastery» no Rīgas un mūsu puses uzņēmumi: restorāns «Rātes Vārti», «Dikļu pils» un «Valmiermuižas alus» virtuve. Uz skatuves notika populāru pavāru meistarklases un viņu gatavoto ēdienu degustācijas, bet katrā «Gardēžu pils» teltī — krodziņā bija pieejami tikai tur sagādātie svētku labumi.
Par pavāru radošo izdomu sūdzēties nebija pamata. Katrs pie tautas nāca ar savu piedāvājumu atbilstoši nosaukumam «Ar dabu šķīvī». Tā, piemēram, «Valmiermuiža» popularizēja cidoniju sulā ātri marinētu zandartu, «Dikļu pils» — pļavas ziedu sieru, griķu medu un melleņu - vīgriezes mērci, «3 pavāru restorāns» — vasaras auksto tomātu zupu ar cukurzirņiem un kazas sieru, «Rocket Bean Roastery» — citrona - verbenas saldējumu ar zemeņu suflē un meža zemeņu - citrona un timiāna pulveri, savukārt «Rātes Vārtu» draugs un viesšefpavārs Valters Zirdziņš godā cēla savas mammas īpašos tomātus. Valtera meistarklases triks bija augusta tomātu aukstā uzkoda «Manas mammas dārzs».
NEPARASTI! «Gardēžu pils» laukumā ēdāju rosība sita augstu vilni. Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv