Lūsis ir bīstama delikatese!

- 13.Jūnijs, 2014
Viedokļi
Laikrakstā

Ir taču tik jauki, ja vīriem kādu prātīgu, pat ļoti gudru un obligāti aiz auss liekamu lietu var pateikt dāma. Šoreiz būs profesionāli argumentēts ieteikums par medījumu gaļas lietošanu pārtikā, un to klāsta Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta Bior Vidzemes reģionālās laboratorijas vecākā eksperte - veterinārfeldšere ar piecpadsmit gadu stāžu ILZE ESĪTE (attēlā):

No sirds gribu lūgt visiem medniekiem — vediet nomedītās mežacūkas izmeklēšanai uz trihinelozi! Trihinellu ar neapbruņotu aci gaļā nekad nevar saskatīt. Es to vienkārši zinu, lai ko man te kāds censtos iestāstīt! Un  nevajag aizbildināties, ka, lūk, pamatīgi gaļu novārot, tur jau nekas ļauns vairs nevar būt... Kāpēc, vārot ābolu zapti, mēs tomēr no ābola to tārpu izgriežam ārā? Tu taču uzvāri, ar putiņām viss iziet ārā... Bet mēs tomēr gribam no ābola to brūno vietiņu, to tārpu izgriezt ārā! Tāpēc, ka jebkurā vietā, kur dzīvo dzīvs organisms, viņš turpat arī barojas. Un jebkurš dzīvs organisms tad, kad viņam vēderiņš ir pilns, arī izvada no sevis ārā...


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru