Naukšēnos ražos bioloģisko vīnu

- 28.Maijs, 2014
Pilsētās un novados
Laikrakstā

DIĀNA un JĀNIS BAUŅI ar vīna ražošanu sāka nodarboties kā ar hobiju, palīdzot tēvam Ilmāram Baunim, bet nu jau vairāk nekā divus gadus, kopš  nodibināta SIA «Lejasķerzēni», to piedāvā nopirkt arī citiem vīna cienītājiem.

«Vīna pagrabā palika par maz vietas, un izlēmām aizbraukt uz tirgu patirgoties. Cilvēkiem patika, un mēs izlēmām to visu attīstīt. Tas gan mums arī pašlaik ir kā hobijs, jo pamatā zemnieku saimniecībā «Lejasķerzēni»  nodarbojamies ar bioloģisko graudaugu audzēšanu,» stāsta Diāna Baune: «Naukšēnu pašvaldība bija izsludinājusi konkursu par muzeja vienu telpu, un mēs pieteicāmies izveidot kafejnīcu — tā viss notika. Strādājam gan vairāk pēc pasūtījumiem, un daudzi vietējie jau zina, kur var nopirkt mūsu vīnus. Pārsvarā piedāvājam augļu un ogu vīnus no zemenēm, upenēm, jāņogām, rabarberiem un āboliem. Ir arī dzirkstošie vīni un sidri. Nākotnē domājam ražot arī degvīnu. Visveiksmīgāk savu produkciju realizējam tuvākās apkārtnes tirdziņos.»

MUZEJA KAFEJNĪCĀ. Jānis un Diāna Bauņi.Artjoma Oša foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru