Ne tā kā visi citi

- 12.Augusts, 2015
Laikrakstā

«Liesma», gadiem apmeklējot Valmieras svētku un arī tradicionālos «Simjūda» tirgus, arvien amatnieku, mājražotāju un uzņēmēju ražojumu piedāvājumā cenšas atrast kaut ko jaunu, savdabīgu, no citiem tirgus dalībniekiem atšķirīgu. Prieks, ka vienmēr atrodas ko apbrīnot un par ko laikraksta lasītājiem pastāstīt. Arī šajā pilsētas svētku tirdziņā atradām vairākas radošas uzņēmējdarbības idejas. Šoreiz par dažiem, mūsuprāt, ievērības vērtiem faktiem.

Medus citās garšās

Pircēji nebija vienaldzīgi, pretī Valmieras muzejam ieraugot stendu ar šādu nosaukumu un vēl vairāk — pamanot tur daudzo burciņu vidū vairākas ar uzrakstu «Valmieras berzītis». Piedāvājums ieinteresēja arī mūs, tādēļ dravniekam AIVO KRŪMIŅAM vaicājām par ideju dažādot tik ierastās medus garšas. Lūk, ko uzzinājām: «Esam no Talsiem. Uz Valmieru braucām tādēļ, ka pašlaik esam vienīgie Latvijā, kas pašu iegūtam medum klāt pieliek arī pašu izaudzētu zālīšu, puķīšu un veselīgu ogu piedevas. Speciāli valmieriešiem uz medus bāzes izgatavojām skrubi «Valmieras berzītis».  Prieks, ka tirgū esam pamanīti un novērtēti.

Pie idejas par medus garšu dažādošanu strādājam jau četrus gadus, jo sapratām, ka medus ir visiem, medus ar riekstiem arī, tādēļ domājām kaut ko savu. Vispirms bija jāpaveic liels eksperimentu process, līdz nonācām pie, mūsuprāt, labākajiem idejas variantiem. Tagad mums ir  piecpadsmit medus dažādošanas receptes. Ražojam četru veidu medus ar garšām. Ar piparmētru, ar čili, arī ar lavandu un vēl citām piedevām, apritē ir arī piecu veida sīrupi ar medu, triju veidu džemi ar medu un pašlaik sākam darbu pie kaltētu ogu pievienošanu medum. Būs medus ar kaltētu upeņu, pīlādžu, brūkleņu un vēl citām ogām.»

CITĀDS MEDUS. To vienīgie Latvijā piedāvā  Aivo (no kreisās) un viņa palīgs Kaspars no Talsiem. Alekseja Ķoziņeca foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru