"Valmiermuižas alus" investēs 1,1 miljonu eiro
2014. gadu SIA Valmiermuižas alus noslēgusi ar apgrozījumu 3,39 miljoni eiro, un tas ir par 36% vairāk nekā gadu iepriekš. Vērienīgi plāni brūzim arī šim gadam — ar Lauku atbalsta dienesta atbalstu tiks investēti 1,1 miljoni eiro, pusi no investīcijām ieguldot portera alus darīšanā eksporta tirgum, bet otru pusi — bezalkoholisko Latvijas augļu-ogu zelteru un kvasa darīšanā no Latvijas iesala graudiem.
ARVIEN VAIRĀK UN PLAŠĀK! Pērnais gads Valmiermuižas alus darītājiem bijis par 36% ražīgāks nekā aizpērnais.
Gunta Vīksnas foto
Pusmiljons eiro — portera alumPārdotā alus daudzums pērn Valmiermuižas alum audzis par 27,3%, kopumā sasniedzot 1,86 miljonus litru. No šī apjoma teju 1% eksportēts uz Igauniju. Šogad SIA Valmiermuižas alus eksportu uz Igauniju plānots dubultot, bet ilgākā laikā alus baudītājiem Baltijas jūras reģionā plānots piegādāt 10% no Valmiermuižas alus darītavā izbrūvētā alus.Valmiermuižas alus saimnieks AIGARS RUŅĢIS: «Attīstoties alus baudīšanas kultūrai Baltijā, turpinās augt pieprasījums pēc mazo alus darītavu alus ar izteiksmīgām garšas buķetēm. Pasaulē slavenākais alus veids no Latvijas ir Baltijas porteris, kas tiek raudzēts lēnāk un zemākā temperatūrā, iegūstot saldāku un maigāku grauzdētas kafijas garšas buķeti. Pie Valmiermuižas portera garšas strādājam jau vairāk nekā gadu. Šogad ieguldīsim pusmiljonu eiro portera mucās, kur to nesteidzīgi divus mēnešus raudzēt un nogatavināt.»Sadarbībā ar lauksaimniekiem atjaunos zelterusRunājot par bezalkoholisko dzērienu tendencēm, Valmiermuižas alus saimnieks atzīmē augošo pieprasījumu pēc Latvijā dzimušām garšām. Tāpēc šogad Valmiermuižas alus darītava plāno ciešāk sadarboties ar Latvijas zemniekiem, lai no Latvijas miežu iesala graudiem uzsāktu Valmiermuižas kvasa brūvēšanu un no dabīgām pašmāju augļu-ogu sulām — bezalkoholisku zelteru gatavošanu.