Medus kūkas meistarklase Rencēnos

- 30.Marts, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Sestdien Rencēnu kultūras namā rosījās lieli un mazi. Uz tradicionālo pasākumu Satiec savu meistaru! bija saradušies gan pašmāju dažādu prasmju zinātāji, kas iepazīstināja ar gardiem virtuves darbiem, interesantiem čubinājumiem no papīra un kārtīgi smagiem, taču filigrāniem metālkalumiem, gan arī viešņa no Ēveles, kura ierādīja tamborēšanas iemaņas, gatavojot interesantas lietiņas no dziju pārpalikumiem un dažādiem plastika tilpumiem.

Pati lielākā burzma bija nelielajā kultūras nama virtuvē, kur savu īpašo medus kūkas cepšanas meistarklasi vadīja Rencēnos pazīstamā kūku un toršu cepēja un viena no zinīgākajām sievām biedrības Sapratne virtuves māku nodarbībās Meta Dambīte. Lielākoties mācekles bija kundzes labākajos gados, taču visaktīvākā palīdze šefmeistarienei bija vēl pavisam jauna cepēja — Ieva Sīmansone.

Galvenā gardo cepumu meistare, mutīga kundze, nupat janvārī nosvinējusi apaļus 70. META DAMBĪTE neko zem pūra neslēpj: «Visādīgas kūkas cepu, man māte visas tās receptes iemācīja! Tortes cepu, biezpienkūkas, medus kūkas... Šodien cepam medus kūku, lai katrs, kurš grib, var iemācīties! Es parasti divās stundās darbu pabeidzu, tad kūka ir gatava. Ietinu to plēvē, uzlieku uz paplātes, un tad kūkai 24 stundas jānostāvas, lai ievelkas. Nekādā ledusskapī, istabas temperatūrā!»

ES DARU TĀ! Savu medus kūkas recepti, kas ar panākumiem tiek likta lietā jau vismaz trīs gadu desmitus, meistarklases dalībniecēm stāsta un rāda viena no pieredzējušākajām Rencēnu konditorejas gardumu meistarienēm Meta Dambīte (no labās).


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru