Grūtais ceļš uz Ronīšiem

- 20.Maijs, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Piektdien Valmierā jau ierastajā vietā — Valmieras Valsts ģimnāzijas sporta kompleksā un blakus esošajā laukumā  — notika ikgadējās, pēc kārtas jau 22. CSDD rīkotās sacensības Jauno satiksmes dalībnieku forums. Tajās piedalījās 8 komandas no Valmieras, kā arī Mazsalacas, Kocēnu un Burtnieku novadu skolām.

Kā jau ierasts, sacensību krusttēvs Valmierā ir CSDD vietējās nodaļas priekšnieks VALDIS STIĢIS:

«Valmierai astoņas komandas ir normāli, nekad īpaši vairāk dalībnieku mums nav bijis. Šogad mums, CSDD, palīdz jauni sacensību rīkotāji, viņus izvēlamies iepirkuma konkursā, tātad šie ir paši labākie! Prieks redzēt šodien smaidus bērnu sejās un vērot viņu sacensību azartu. Šīs dienas sacensību uzvarētāji 5. un 6. jūnijā dosies uz Latvijas Jauno satiksmes dalībnieku foruma finālu atpūtas bāzē Ronīši, savukārt pati labākā mūsu valsts komanda šogad startēs Eiropas finālā Austrijā. Es jau apsveikuma runā šodien bērniem uzsvēru, ka mums ļoti gribētos, lai viņiem iemaņas gan Ceļu satiksmes noteikumu zināšanā, gan praktiskajā braukšanā neaizmirstos, izbraucot no šī sacensību laukuma, lai viņiem vasaru nenāktos vērot pa slimnīcas logu...

Mēs velosipēdistiem esam vēl parādā daudz infrastruktūras, piemēram, būtu labi, ja pa veloceliņu varētu tikt no Valmieras līdz Kocēniem. Par šīm lietām domājot, redzam, ka arī Rīgā veloceliņu ierīkošanai upurē pat veselas joslas no ielu brauktuvēm, paņemot tās nost autovadītājiem. Tas notiek saskaņā ar tām tendencēm, kādas vērojamas pasaulē kopumā.»

UZVARĒTĀJI. Skolotājas Gitas Baltās vadītais Sestais ātrums — Alise Laura Kjaspere, Alise Jansone, Krista Ķepīte, Mārtiņš Emīls Treimanis, Alekss Plauka un Rūdolfs Eglītis — vēl nezina, ka viņi brauks uz Ronīšiem.

Komentāri
Pievienot komentāru