Pilsētas sargs atgriežas savā laktā

22.Septembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Svētdien valmierieši un pilsētas viesi bija liecinieki vēsturiskam notikumam: Sv. Sīmaņa baznīcas tornī atgriezās atjaunotais baznīcas gailis un lode.

Līdz ar šo notikumu ir noslēdzies liels Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas atjaunošanas darbu posms. Šogad tika renovēts arī baznīcas tornis, kas tika veikts ar ERAF un ziedotāju atbalstu, nu pēc atjaunošanas un apzeltīšanas darbiem baznīcas torņa smailē atgriezies arī gailis un lode. Lodē  ievietots vēstījums nākamajām paaudzēm, bet iepriekšējais vēstījums nodots Valmieras muzeja rīcībā.

Lai varētu veikt baznīcas gaiļa un lodes atjaunošanu, draudze pieteicās nodibinājuma «Rietumu Bankas labdarības fonds» izsludinātajā projektu konkursā «Latvijas sakrālais mantojums». Baznīcas gaiļa un lodes atjaunošanas projekta kopējās izmaksas bija EUR 6785,30. Nodibinājums «Rietumu Bankas labdarības fonds» baznīcas gaiļa un lodes atjaunošanai piešķīra EUR 4500. Pārējās projekta izmaksas draudze sedza no saziedotajiem līdzekļiem. Sv. Sīmaņa baznīcas gaiļa un lodes atjaunošanu veica SIA «Fenikss-Ko», bet apzeltīšanu SIA «Pinecone».

PROCESS. Gaili ar lodi baznīcas 47,6 m augstajā torņa smailē nogādāja ar 60 m garu ceļamkrāna palīdzību. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru