Lietotu auto tirgus nianses

1.Oktobris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Kamēr Amerikā pēta jaunu auto dzinējus, tikmēr tepat Latvijā Banku augstskolas pētnieki, sadarbojoties ar specializēto kredītu banku Bigbank, pamatīgi izķidājuši mūsu valstī dominējošo — lietoto — auto tirgu. Šoreiz Rūcamlapā paši galvenie pētījuma secinājumi, šī gada pirmajos 8 mēnešos aplūkojot gandrīz tūkstoti automašīnu populārajā interneta portālā www.ss.lv.

UN TIKAI VED KLĀT. Latvijas auto plači, arī Valmierā, ir lietotu automašīnu pārpilni, taču ik pa laiciņam ar šādiem autovilcieniem atbrauc arvien jauni un jauni Eiropā jau vismaz vienu saimnieku izbaudījuši spēkrati.

Vislēnāk dilst apvidniekiLatvijā visilgāk vērtību tirgū saglabā apvidus klases automašīnas — to vērtība piektajā lietošanas gadā ir vidēji 49% no sākotnējās. Gandrīz tāpat — 43% — kotējas tirgū arī lielās klases piecgadnieki. Par visvairāk nodzītiem — vien ar 34% vērtību no jauna auto cenas — pētnieki atzinuši vidējās klases automobiļus, apmēram tāds pats liktenis — vien 34% vērtība —  ir multifunkcionāliem vāģiem. Cenas ziņā pa vidu pēc piecu gadu braukšanas ir mazās un kompaktās klases automobiļi ar attiecīgi 39% un 37% vērtības no sākotnējās cenu birkas. Lietoti dīzeļi dārgākiVērtējot automašīnas ar dīzeļdzinējiem, secināts, ka pēc 3 līdz 5 gadu braukšanas tās lietotu auto tirgū ir vidēji par 9% dārgākas nekā līdzīgas ar benzīna dzinējiem: piecgadīgs dīzelis maksā 41% no starta cenas, kamēr tāda paša vecuma benzīna auto dabūjams par 37% no jaunas mašīnas cenas.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru