Tā tas bija. Ko tagad?

25.Novembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

 

Vispirms kā vecs valmierietis gribu atgādināt, kas ir īstenais Vecpuišu parks. Tas faktiski bija tikai neliela daļa no tagad esošā.

 

Tur, kur tagad no Rīgas ielas uz Leona Paegles ielu (pareizāk gan būtu — uz Dzirnavu ielu) ved centrālais celiņš, līdz Valmieras centrālās daļas nodegšanai bija iela — Georga Apiņa iela, kuras turpinājums pāri Rīgas ielai saucās Bīskapa iela.

Sākotnējais Vecpuišu parks bija neliels: tas atradās starp Georga Apiņa, Dzirnavu (Leona Paegles) un Beātes (tagad Andreja Upīša) ielām. Pilsētas valdes namam piederēja diezgan liels zemes gabals, kura teritorijā bija izveidots Pilsētas valdes parks. Kārļa Bērziņa, pilsētas valdes un Pētera Meijera nami 1944. gada 23. septembrī nodega (šī traģiskā notikuma atcerei derētu pilsētā izveidot kaut ko memoriālu). Tā kā pēc Otrā pasaules kara Georga Apiņa ielas daļu starp Rīgas un Dzirnavu ielu likvidēja, tad visi nodegušo, arī Rūdolfa Bergfelda, namu zemes gabali saplūda kopā un izveidojās tagad diezgan plašais Vecpuišu parks. PIRMS GADIEM. Vecpuišu parka paviljons 20. gados.

Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru