Atklāta un aicinoša — Valmieras pārstāvniecība Rīgā

- 9.Septembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vakar Rīgā, 11. novembra krastmalā 29, oficiāli tika atklāta Valmieras pilsētas pārstāvniecība.

Klātesošos notikuma sakarā uzrunāja Latvijas Republikas kultūras ministre Dace Melbārde, Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, pārstāvniecības vadītāja Ieva Alhasova, ar savu klātbūtni pasākumu vēl nozīmīgāku padarīja Valmieras pilsētas pašvaldības domes bijušie priekšsēdētāji — Latvijas Republikas Saeimas deputāts Inesis Boķis un Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Pirms svinīgā notikuma IEVA ALHASOVA sazinājās ar «Liesmu»: «Man kā valmierietei ir liels prieks un gods vadīt šo pārstāvniecību. Tagad man ir arī iespēja, izmantojot savas zināšanas, palīdzēt Valmierai, veicināt pilsētas labklājību.

Vairākus gadus es jau biju strādājusi Rīgā — gan Ekonomikas, gan Finanšu ministrijā, un, kad tolaik aizbraucu uz Valmieru, redzēju, kā pilsēta aug un attīstās. Tad sāku strādāt Valmieras pašvaldībā, ar tās vadību izvirzījām ļoti daudz uzdevumu. Daļa no tiem jau īstenoti, un ticu, ka tad, kad būsim paveikuši, ko bijām apņēmušies, pilsēta kļūs vēl skaistāka. Strādājot Valmieras pārstāvniecībā Rīgā, centīšos nest Valmieras vērtības un garu Rīgā un pēc labākās sirdsapziņas aizstāvēt pilsētas intereses dažādās institūcijās. Taču tas nav vienīgais pārstāvniecības mērķis. Mēs vēlamies būt atvērti gan pilsētas iedzīvotājiem, gan valmieriešiem, kas dzīvo un strādā Rīgā, gan sadarbības partneriem, kuri apsver iespēju pārcelties uz dzīvi Valmierā — atvērt kādu uzņēmumu vai uzsākt kādu citu komercdarbību. Pildīsim arī informācijas centra funkcijas. Un, tā kā ļoti svarīga ir mūsu uzņēmējdarbības attīstība, pārstāvniecībā Rīgā uzņēmējiem būs iespēja tikties ar sadarbības partneriem, kuri gatavi darboties Valmierā vai citādi veicināt Valmieras attīstību.

Lai arī pārstāvniecība oficiāli tiek atklāta tikai šodien, pāris mēnešus jau strādājam, un pie mums jau pabijuši daži apmeklētāji, viņu vidū arī kāds ārzemnieks, kuram patīk braukt ar velosipēdu. Pastāstījām viņam par Valmieru, ka mūsu pilsētā iespējams izbraukt velomaršrutu, laipni aicinājām to pamēģināt. Tāpat pie mums pabijuši Vidzemes Augstskolas pārstāvji, kuri pārstāvniecībā tikās ar kolēģiem no izglītības jomas. Palēnām, pamazām sākam reāli strādāt. Arī paši esam tikušies ar sadarbības partneriem no Daugavpils un Jēkabpils pašvaldības — diskutējam par tālākās attīstības virzieniem.»

Vakar pārstāvniecības viesiem bija iespēja noklausīties Valmieras Drāmas teātra aktieru Aigara Apiņa un Riharda Jakovela stāstījumu par vietējo ražotāju sasniegumiem un atpazīstamību ārpus Valmieras. Savukārt vakarpusē nozares eksperti domnīcās diskutēja par uzņēmējdarbības priekšrocībām Valmierā, pilsētu kā tūrisma galamērķi un dzīves kvalitāti tajā.

Pārstāvniecības Rīgā pašlaik ir arī Liepājai, Ventspilij un Latgalei.

VALMIERIEŠU LIELĀ DIENA RĪGĀ. Pārstāvniecības Rīgā atklāšanas dienā tās vadītāju Ievu Alhasovu sveic Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Justīnes Deičmanes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru