Dikļu pils restorāns — septītais labākais Latvijā

- 1.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pirms mēneša svinīgi tika atvērts nu jau trešais «White Guide Nordic 2017» labāko restorānu ceļvedis, kurā, pateicoties Rīgas Tūrisma Attīstības biroja un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departamenta, kā arī kopējai Baltijas valstu tūrisma nozares veiksmīgajai sadarbībai, pirmo reizi iekļauti arī 60 triju Baltijas valstu restorāni.

«Baltijas valstīm ir savas kulinārijas tradīcijas, ar ko tās lepojas, savs reģionālais klimats un biotops, taču veids, kā tur liek lietā dažādas tehnikas, lai gatavotu un konservētu to, ko īsā ražas sezona piedāvā,  sakņojas gan ziemeļvalstu tradīcijās, gan vēl dziļāk. Ja Baltijas reģiona kulinārija turpinās attīstīties, uzsverot un izmantojot to, ar ko ir atšķirīga, tad arvien vairāk cilvēku atklās, ka Igaunija, Latvija un Lietuva ir ceļojuma vērta,» — tā ceļveža atklāšanas svinīgajā pasākumā savā runā uzsvērusi «White Guide» Baltijas nodaļas galvenā redaktore Anna Mihelsone Bodemarka.

Latvijas restorānu topā iekļauts arī Dikļu pils restorāns. Tas ir ļoti liels panākums, ņemot vērā, ka kopvērtējumā tas ierindots septītajā vietā un ir vienīgais tik augstu novērtētais ceļvedī iekļautais restorāns ārpus Rīgas un Jūrmalas.

«Šim ceļvedim Skandināvijā tiek piešķirts «Michelin» zvaigznes nozīmīgums, patiesībā skandināvi tam pat vairāk uzticas. Mēs ļoti lepojamies, ka esam tajā iekļuvuši, jo konkurence Latvijā restorānu biznesā ir milzīga,» panākumu vērtē Dikļu pils šefpavārs JĀNIS SILIŅŠ. «Augstais novērtējums mums bija liels pārsteigums, jo vērtētājs restorānā bija ieradies inkognito, pats kā privātpersona apmaksāja rēķinu, un mēs nemaz nezinājām, ka esam vieni no divdesmitnieka, kas izvēlēti vērtējumam. Vienlaikus tas nozīmē, ka gan ēdienam, gan apkalpošanai un restorāna videi izcilā līmenī jābūt ik dienu.»

Medījumi — restorāna stiprā puse

Jāņa veidotā ēdienkarte vienmēr pārsteidz ar savu dažādību un neatkārtojamību. Izrādās, neviena no ēdienkartēm netiek saglabāta:

«Visas metu ārā, lai neieslīgtu rutīnā. Ja glabātu, tās būtu vairākas biezas mapes. Ēdienkarte tiek mainīta katru sezonu, bet īpašiem viesiem gardēžu vakariņās tās veidoju individuāli. Pašlaik piedāvājumā ir daudz medījumu gaļas, tūlīt braukšu griezt aļņu, cūku, briežu gaļu. Šis process ir ļoti svarīgs, tāpēc to vienmēr daru pats. Medījumi ēdienkartē ir Dikļu pils restorāna stiprā puse, tie caurvijas visām sezonu ēdienkartēm. Un otrs mūsu pluss ir, ka obligāti tiek izmantota vietējā produkcija. Ne tikai dzīvnieku un putnu, bet arī dārzeņu, meža velšu. Joprojām sadarbojamies ar vietējiem zemniekiem.

PĒC SVINĪGĀS RESTORĀNU TOP 20 PAZIŅOŠANAS CEREMONIJAS. Rīgas Tūrisma Attīstības biroja priekšsēdētāja Vita Jermoloviča, Dikļu pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš un The White Guide Nordic pārstāvis. Publicitātes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru