Par desām un skatuvi

- 7.Decembris, 2016
Viedokļi
Laikrakstā

Ar skatuves māksliniekiem Latvijā ir kā ar desām mūsu veikalos — pilns plaukts, bet reti kura īsta. Kā zināms, lai labāk mums desas iebarotu, uz tām tiek lielīti gaļas procenti, tās vīstītas skaistos iepakojumos utt. Līdzīgi ir arī uz skatuves — tur pie mikrofona raujas pašpasludināti mākslinieki, mākslīga slavas kalna stūmēji bez īsta talanta un satura — vēderu vēl var piemānīt, bet ausis jau nu ne.

Šie pseidomākslinieki ar savām aktivitātēm vairāk vai mazāk aizēno uz āru ne tik vērstus, bet ausij nesalīdzināmi klausāmākus un profesionālākus mūziķus, viņu pārsvars ir jūtams, viņi ir visur — glancētos žurnālos, dzeltenajā presē, TV šovos, sociālajos tīklos utt. Iebaroti viņi mums tiek ne jau ar savu tiešo profesionālo darbību, bet gan ar saviem izgājieniem. Nereti es pat nezinu kāda repertuāru, cik zinu, kā sauc viņa mopsi vai ārlaulības bērnu un ko viņš ir darījis aizvadītās nedēļas nogalē.

Šodien ir svarīga reputācija — cik liels ir tava klipa skatījums youtube kanālā, sekotāju skaits sociālajos tīklos un parādīšanās centrālajos žurnālos un citos medijos. Tavs balss talants šajā gadījumā ir otršķirīgs. Gribi, lai tevi vēro un par tevi runā, tad zīmējies pēc iespējas vairāk — makšķerē sekotājus ar visiem iespējamajiem līdzekļiem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru