Mazāk līdzcilvēku vienaldzības, vairāk veiksmes

- 4.Aprīlis, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

«Pirms gadiem divdesmit pasaulē sociālais darbinieks bija eksperts, kas noteica shēmu, pēc kuras strādāt ar konkrētas ģimenes problēmu, bet tagad tas vairāk ir atbalsts un palīgs ģimenei. Jārespektē: katrs ar saviem uzskatiem un ieradumiem ir personība, bet, ja ģimenē ir bērni, tad viņu tiesības un aizsardzība joprojām ir sociālā darbinieka prioritāte. Tur personības ambīcijām nav vietas!» — tā Ingūna Prauliņa, Rūjienas novada Sociālā dienesta vadītāja.

Profesionāļu komanda

Dienesta vadītāja INGŪNA PRAULIŅA iepazīstina:

«Pašlaik komandā esam tieši tik, lai sekmīgi īstenotu visas mums deleģētās funkcijas: gādātu par sociālās palīdzības pabalstiem, materiālo palīdzību, pašvaldības un valsts finansētajiem sociālajiem pakalpojumiem, trūcīgas un maznodrošinātas personas vai ģimenes statusa iegūšanu un citiem uzdevumiem. Sociālā darbiniece Una Sniega nodarbojas ar sociālo darbu, tajā skaitā ar sociālās palīdzības sniegšanu, sociālās darbinieces Daces Petkēvicas pastiprinātas uzmanības lokā toties ir novada senioru sadzīve, veselība un aprūpe, bet sociālās darbinieces Irēnas Šomases atbildībā ir novada iedzīvotāju ilgstošā aprūpe institūcijās (aprūpes centros). Paralēli tam viņas dodas talkā arī tiem iedzīvotājiem, kuriem ārsti iesaka nokārtot VDEAVK atzinumus par invaliditātes grupu iegūšanu, kā arī gādā par senioru mājas aprūpi un veic sadarbību ar Sociālās integrācijas valsts aģentūru, lai Černobiļas avārijas seku likvidētājiem, politiski represētajiem un personām ar funkcionāliem traucējumiem nodrošinātu valsts apmaksātu rehabilitācijas kursu Dubultos. Gadā no mūsu novada vidēji šo iespēju izmanto desmit cilvēki.

Sociālā darbiniece Baiba Auniņa ir atbildīga par regulāru kontaktu ar ģimenēm un bērniem, savukārt sociālā rehabilitētāja Anitra Šatrovska kā mentors jeb uzticības persona strādā ar ģimenēm, kurās ierasties un motivēt veidot citu, labāku vidi un savstarpējās attiecības iesaka kolēģe Baiba. Novada ļaudīm piedāvājam arī psihologa palīdzību, ko konsultācijās sniedz Guna Lūsīte.

SIMBOLISKI. Fofogrāfs nolēma Rūjienas novada Sociālā dienesta darbinieces — Baibu Auniņu (no kreisās), Daci Petkēvicu, Ingūnu Prauliņu un Anitru Šatrovsku — fotografēt domes stāvajās kāpnēs, jo tieši tāds ir sociālā darbinieka ikdienas darbs: soli pa solim uz augšu, no problēmām uz to risinājumiem. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru