Bezmaksas pakalpojums, kura nav

- 16.Maijs, 2017
Viedokļi
Laikrakstā

Pagājušajā vasarā, kad veselības ministre Anda Čakša bija ieradusies darba vizītē Valmierā, viņa teica: cenas ir pārskatītas, un būs vairāk stomatologu, kuri slēgs līgumu ar valsti par bērnu zobu ārstēšanu. Toreiz tika solīts, ka problēmu nebūs jau pērnā gada beigās. Nesen Nacionālais veselības dienests (NVD) nāca klajā ar īpaši sagatavotu informāciju vecākiem, kurā pat uzsvērts, ka zobārstniecības pakalpojumi no valsts budžeta līdzekļiem tiek apmaksāti bērniem līdz 18 gadu vecumam, tikai bērnam jāiesēžas tā stomatologa krēslā, kuram ir līgumattiecības ar NVD.

«Liesmas» uzklausītā Valmieras vecāku pieredze diemžēl ir tāda, ka situācija ar speciālistu pieejamību nav vis uzlabojusies, bet ir pasliktinājusies. Tas nozīmē, ka ir MK noteikumi, kurus mierīgi var apiet, un par to nav nekas, pareizāk sakot, zobārstam ir pat mierīgāka dzīve, jo laikā, kamēr vajadzētu ķimerēties ap mazo pacientu, viņš var apkalpot pat divus pieaugušos un pelnīt.

Ja ir jomas, par kurām vēl spriežam — ir mums valstī maksas vai tomēr arī bezmaksas medicīna un nodokļu maksātāji ir vai nav atstāti pamuļķa lomā, par zobu labošanu droši var teikt, ka tas visiem sabiedrības slāņiem ir kļuvis par maksas pakalpojumu un arī tad nereti pieejams pēc vairākām nedēļām un mēnešiem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru