Valmierai piestāv teātra pilsētas gods

- 6.Augusts, 2024
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Valmieras vasaras teātra festivāls notika aizvadītās nedēļas nogalē. Astoņi jauniestudējumi piedzīvoja pirmizrādi. Trīs festivāla dienās tika nospēlētas desmitiem izrāžu un tika iepriecināti skatītāju tūkstoši.

Lielais festivāla notikums rāda, cik laiks mēdz būt blīvs. Piektdienas pēcpusdienā ilgi gaidīto norisi atklāja, bet svētdienas pēcpusdienā, braucot no slimnīcas veļas mājas, kur tika spēlēta Ivetas Poles iestudētā «Daudz laimes dzimšanas dienā!», skatītāji jau redzēja, ka citu spēles laukumu, kas bija Rīgas ielas malā, jauca nost. Valtera Sīļa iestudētās «Ik dienas», kas tapušas, sadarbojoties ar brīnišķīgiem aktieriem no Ukrainas, turpinās rādīt Rēzeknē un Daugavpilī, bet festivālam Mārtiņa Eihes iestudētās «Izdzīvošanas piezīmes» jau septembrī atgriezīsies Valmieras teātra Apaļajā zālē un būs teātra repertuārā šajā sezonā.

Valmieras vasaras teātra festivāla dažādību baudīja daudzi teātra vērtētāji, kritiķi, un var jau prognozēt, ka kāds no iestudējumiem vai kāds individuālais režijas, kustību, aktiera darbs pretendēs arī uz nākamajām «Spēlmaņu nakts» nominācijām.

VIENĀ NO SPĒLES LAUKUMIEM skatītāji bija šajā pusē, bet mākslinieki otrpus pilsētas galvenajai ielai. Mākslinieku komanda no Latvijas un Ukrainas stāstīja, kāda ik dienas ir dzīve un domas kara laikā. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru