Notikuši interesanti apmaiņas braucieni

- 14.Augusts, 2024
Izglītība
Laikrakstā

Jūlijā Valmieras pilsētas svētku laikā šeit viesojās delegācija no sadraudzības pilsētas Halles Vācijā, lai pārrunātu turpmākās sadarbības iespējas, bet nupat Valmieras novada skolu jaunieši atgriezušies no ciemošanās pie vienaudžiem Hallē.

Hallē ir izveidota Valmieras draugu kopa, kurā apvienojušies vācieši, kas aktīvi interesējas par dzīvi Valmierā, veidojot dažādus sadarbības projektus. Draugu kopas biedrības telpās darbojas Valmieras novada mājražotāju un amatnieku produkcijas tirdzniecības punkts, tādējādi paplašinot sadarbību mazās uzņēmējdarbības jomā. Pēdējo gadu laikā sadarbība ar Halli īpaši veiksmīga izveidojusies arī sociālajā un humanitārajā atbalstā, kultūrā un izglītībā.

Viens no Halles pārstāvju viesošanās mērķiem Valmierā bija arī skolēnu apmaiņas programmas pārrunāšana. No 30. jūlija līdz 6. augustam uz Halli apmaiņas programmā devās 16 jaunieši no Naukšēnu vidusskolas, Valmieras 5. vidusskolas, Valmieras 2. vidusskolas, Valmieras Viestura vidusskolas, Valmieras Valsts ģimnāzijas un Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas un trīs viņus pavadošie skolotāji. Apmaiņas programmai pievienojās arī Naukšēnu sadarbības partneri Borgholchauzenā.

DAUDZ PIEDZĪVOTS, piedaloties nopietnās sarunās un jautrās izklaidēs. Valmieras novada skolēnu grupa kopā ar pavadošajiem skolotājiem Mārīti Jēkabsoni, Ligitu Ceriņu un Gustavu Māziņu kopā ar Halles kolēģiem pie sadraudzības pilsētas rātsnama. Foto no personiskā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru