Prot pircējus patīkami pārsteigt

- 11.Jūlijs, 2014
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Tā droši var teikt par Kokneses novada z/s Vecsiljāņi. Zemnieka Jura Sprukuļa  modernās saimniecības pamatnozare esot piena lopkopība un graudkopība. Apsaimniekoti tiekot vairāk nekā 900 ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes un ar jaunākajām tehnoloģijām aprīkotajā fermā labturībā tiek koptas 300 govis. No augstvērtīgā rīta piena kopš 2010. gada šajā saimniecībā ražo cieto sieru, ko  «Vecsiljāņi» nosaukuši  par «Ievas sieru». Skaistais latviskais vārds tam esot dots arī tādēļ, ka šo sieru galveno meistari sauc Ieva Midega.

Lai apgūtu cietā siera gatavošanas knifus, Ieva esot devusies mācībā uz Holandi, no kurienes arī saimniekam Jurim Spukulim nākusi drosmīgā ideja — cieto sieru pamēģināt ražot pašam. Siera meistars no Holandes arī viesojies  «Vecsiljāņos» un nebūt nav turējis sveci zem pūra, ierādījis, ko un kā darīt, lai Ievas sieram būtu laba piekrišana. Saimniecības  publiskotā informācija  liecina, ka četros gados, kopš top «Ievas siers», tā ražošanas apjomi auguši uz pusi. Šo izcili gardo sieru nu jau tirgo 30 tirdzniecības vietās Latvijā, tas pamēģinājis arī pirmos eksporta ceļus ne tikai pie tautiešiem Īrijā, bet arī daudz tālāk — uz ASV.

IEVAS SIERS — Valmierā!Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru