Zane Kaķe

Lai pašvaldību ēdināšanas pakalpojumā – vairāk vietējās pārtikas

26.Oktobris, 2021
Laikrakstā

Vidzemes plānošanas reģions ir izpētījis pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu iepirkumus reģiona pašvaldību pakļautībā esošo izglītības, sociālās aprūpes un veselības aprūpes iestāžu klientu ēdināšanai. Sadarbībā ar Latvijas Lauku forumu tika veikta pašvaldību aptauja. 

Uz pastāvīgu dzīvi Vidzemē atgriežas 160 remigranti

3.Februāris, 2021
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pagājušajā gadā ar remigrācijas koordinatores Vidzemes plānošanas reģionā atbalstu Vidzemi par savu turpmāko dzīvesvietu izvēlējās 160 cilvēki.  Līdzīgi kā citus gadus, arī pagājušajā gadā par mājvietu turpmākajai dzīvei remigranti visbiežāk izvēlējās Valmieru (97 cilvēki). 

«Livonijas garša» ieinteresē Vācijas iedzīvotājus ciemoties Vidzemē

30.Janvāris, 2020
Pilsētās un novados
Laikrakstā

85. starptautiskajā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādē «Zaļā nedēļa», kas no 17. līdz 26. janvārim risinājās Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, berlīnieši un pilsētas ciemiņi Latvijas kopstendā varēja nogaršot Latvijā gatavotus gardumus, iepazīt prasmīgus saimniekus, amatniekus, vairāk uzzināt par tūrisma iespējām Latvijā, arī Vidzemē. Par tām vairāk stāstīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas «Lauku ceļotājs» un Vidzemes plānošanas reģiona pārstāves.

Gastronomijas tūrisma projekta «Livonijas kulinārais ceļš» ieguvumi

8.Janvāris, 2020
Laikrakstā

Aizvadītajā gadā Vidzemes plānošanas reģions kopā ar Latvijas lauku tūrisma asociāciju «Lauku Ceļotājs» un sadarbības partneriem Igaunijā ar projekta «Livonijas kulinārais ceļš» ietvaros īstenotajām aktivitātēm ir spējis attīstīt konkurētspējīgu un ceļotājiem saistošu gastronomijas tūrisma piedāvājumu Latvijā un Igaunijā ar nosaukumu «Livonijas garša».

Simjūda tirgū – arī «Livonijas garša»

9.Oktobris, 2019
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Sestdien, 12. oktobrī, Simjūda tirgū pie Hanzas sienas varēs satikt arī gardēžu ceļa «Livonijas garša» viesmīlības pieturvietu saimniekus. Šie tirgotāji būs īpaši kuplā skaitā, jo šoreiz tiks noslēgts divus gadus ilgušais svētku, festivālu un kulināro meistarklašu cikls, kas Vidzemē un Dienvidigaunijā daudzināja Latvijas un Igaunijas tūrisma zīmolu ar senatnīgo nosaukumu «Livonijas garša».

Kokmuižas svētku tirgū – arī «Livonijas garša»

4.Septembris, 2019
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Sestdien, 7. septembrī, Kokmuižas svētku laikā vēsturiskās Kokmuižas, tagadējo Kocēnu, pils kompleksā tuvi un tāli ciemiņi varēs izstaigāt muižas tirgu. To ar saviem dažnedažādiem izdomas bagātajiem un muižas laikos pazīstamajiem ēdieniem papildinās arī gardēžu tūrisma ceļa «Livonijas garša» tirgotāji.

Vērtīgas viesmīlības pieturvietas Vidzemē un Dienvidigaunijā

22.Maijs, 2019
Laikrakstā

Kulinārais mantojums, mūsdienīgi garšu meklējumi, labs ēdiens, kas tiek gatavots, izmantojot vietējos, sezonālos produktus, un viesmīlīgi saimnieki – to visu sastapām maija sākumā, dodoties pa jaunā tūrisma ceļa «Taste HansEATica» gardēžu pieturvietām Vidzemē un Dienvidigaunijā.

Vidzemes uzņēmēji ar sevi iepazīstina Eiropu

5.Februāris, 2019
Pilsētās un novados
Laikrakstā

No 18. līdz 27. janvārim Berlīnē risinājās pasaules lielākā un nozīmīgākā pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstāde «Zaļā nedēļa», kurā aktīvi līdzdarbojās arī projektā «LIVONIJAS KULINĀRAIS CEĻŠ» iesaistītie Latvijas un Igaunijas uzņēmēji. Viņi iepazīstināja izstādes apmeklētājus ar abu valstu kopīgo gardēžu tūrisma piedāvājumu – zīmolu «Livonijas garša». Kopīgā stendā gardēžu pieturvietu saimnieki no Vidzemes, Kurzemes, Dienvidigaunijas un Rietumigaunijas aicināja nobaudīt un iegādāties sev vai ciemakukulim dažādus labumus, kas atklāj Livonijas garšas – ar saknēm tīrā dabā, kulinārajā mantojumā un jaunradē.

Veiksmīgs uzņēmējs – zinošs uzņēmējs

9.Janvāris, 2019
Laikrakstā

Laikā, kad aktīvā darba sezona tūrisma uzņēmējiem jau aiz muguras, projekta «LIVONIJAS KULINĀRAIS CEĻŠ» dalībnieki no dažādiem Vidzemes novadiem aizvadītā gada nogalē tikās ar savas jomas ekspertiem vairākos semināros un konsultācijās. Viņi krāja zināšanas, lai kļūtu sekmīgāki savu pakalpojumu un produktu piedāvāšanā.

Noderīgas idejas Vidzemes pārtikas ražotājiem

11.Decembris, 2018
Laikrakstā

Novembra izskaņā īpašā Vidzemes plānošanas reģiona rīkotā tīklošanās un jaunu kontaktu veidošanas pasākumā Dikļu pils klētī satikās Vidzemes novadu uzņēmēji: pārtikas ražotāji un viesmīlības pakalpojumu sniedzēji. Lai arī pasākums notika projekta «LIVONIJAS KULINĀRAIS CEĻŠ» ietvaros, šeit varēja satikt ne tikai šā projekta dalībniekus Vidzemē, bet arī citus interesentus no tuvākas un tālākas apkārtnes – ar tūrisma nozari saistītos uzņēmējus un ražotājus pat no Zemgales. Daži uzņēmēji pauda interesi turpmāk iesaistīties gastronomijas projektā.

«Tā pirmā pavāru grāmata, no vāces grāmatām pārtulkota» — jaunajā drukā

2.Augusts, 2018
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Vidzemes plānošanas reģiona rosināts, pirmo reizi kopš pirmās latviešu valodā izdotās pavārgrāmatas «Tā pirmā pavāru grāmata, no vāces grāmatām pārtulkota» iespiešanas 1795. gadā, ir veikts tās pilna apmēra pārveidojums latviešu valodā no vecās drukas jeb fraktūras uz jaunās ortogrāfijas formu. Tas tapis, pateicoties Dr.philol. Egitai Provejai, Ventspils Augstskolas docentei. Pārveidojums šobrīd ir pieejams plašai auditorijai elektroniski šķirstāmā versijā Vidzemes plānošanas reģiona tīmekļa vietnē www.vidzeme.lv (lejupielādei), kā arī digitālajā platformā issuu.com (ērtai lasīšanai). Līdz šim pavārgrāmatas oriģināls bija pieejams pētniekiem vien divos eksemplāros Latvijas Nacionālās bibliotēkas Reto grāmatu un rokrakstu nodaļā. Līdz ar publiski pieejamu publikāciju ar senajām ēdienu receptēm varēs iepazīties ikviens gastronomijas interesents.