Gurķi atgriežas!

- 2.Septembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Aktīvi, pat atraktīvi, ļaujoties jaunam izaicinājumam, šī vasara aizvadīta SIA «Milda KM» — pēc apmēram četrpadsmit gadiem uzņēmumā atsākta marinēto gurķu ražošana. «Mildas» direktors VILNIS VOROBJOVS pieļauj, ka Vidzemes reģionā uzņēmums pašlaik ir vienīgais, kas konservē tieši vietējos gurķus.

«Pārskatījām situāciju uzņēmumā, konkrēti — produkcijas ražošanas noslodzi sezonās, un secinājām, ka vasara ir viens no periodiem, kurā līdz šim nav izdevies panākt pilnu noslodzi. Otrkārt, šī bija brīva tirgus niša, jo tā ir iespēja piedāvāt Latvijā ražotu produkciju. Ir arī atrasti jauni produkta realizācijas kanāli — no Anglijas jau bija ieradušies sadarbības partneri, kas par mūsu piedāvājumu ļoti ieinteresējās. Vienīgi vairāku objektīvu apstākļu dēļ pašlaik vēl neesam gatavi jauno produktu masveidā eksportēt. Šogad bija izveidojusies ļoti sarežģīta situācija — gurķu raža Latvijā izrādījās neliela, un šos dārzeņus nepieciešamajā daudzumā nevarējām iepirkt. Līdz augusta vidum plānojām pārstrādāt 100 tonnas gurķu. Diemžēl tas neizdevās — varējām pārstrādāt tikai 53 tonnas, jo jau jūlijā gurķi gāja uz beigām. Neraža Latvijā bija diezgan liela, un sekas jau varam redzēt — gurķu cenas veikalos ir samērā augstas. Taču pie vainas bija ne tikai laika apstākļi — ļoti zema izrādījās arī vietējo gurķu audzētāju aktivitāte. Tiesa, jāatzīst, ka arī ideja par jauno produktu nāca pēkšņi, šī gada sākumā. Iespējams, zemniekiem trūka informācijas,» vērtē Vorobjovs.

VILNIS VOROBJOVS. «Mildas» direktors pie sasniegtā neapstāsies... Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru