Neparastā atkaltikšanās

- 5.Augusts, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Aizvadītās nedēļas nogalē Jeros notika biedrības «Latvijas Aitu audzētāju asociācija» rīkotās tradicionālās Aitu dienas, uz kurām sabrauca aitkopji vai no visiem Latvijas novadiem, arī  no Valkas. Tā kā valcēniete Dzidra Alberga ir viena no sertificētajām aitkopības speciālistēm, kas jau daudzus gadus ar savām zināšanām piedalās asociācijas vadītajā aitu selekcijas darbā, tad arī viņas ceļa mērķis sestdien bija kārtējā Aitu diena Jeru pagasta «Klimpās». Dzidru pavadīja viņas kungs Kārlis  Albergs — bijušais Valkas rajona padomes priekšsēdētājs.

«Liesma» uzzināja, ka viņam todien Rūjienas pusē interesēja ne tikai jaunākais Latvijas aitkopībā, bet padomā bija arī kāda neparasta, gadiem ilgi gaidīta tikšanās. Lūk, ko par to teica Kārlis: «Esmu represētais. Piedalos represēto pasākumos Vidzemē, arī Valmierā. Tur tad arī noskaidroju, ka mans izsūtījuma laika draugs Aivars Brošs dzīvojot Rūjienas novada Jeru pagastā. Gatavojoties braucienam uz Aitu dienu, sazinājos ar «Klimpu» saimnieku Valdi Lesku un lūdzu viņa palīdzību, lai es pēc tik daudziem gadiem atkal satiktu Aivaru. Tā nu ar nelielu dāvanu padusē un mazliet trīcošu sirdi esmu gatavs šim notikumam.»

SVEIKS! Tā satiekoties saka Kārlis Albergs (no kreisās) savam izsūtījuma draugam Aivaram Brošam, piebilstot: «Toreiz tu biji krietni īsāks, esi izaudzis!» Alekseja Koziņeca foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru