Vidzemes gardāko kūku cepējas Valmierā
8. augustā – pilsētas svētkos Valmierā, pie kultūras centra desmit vidzemnieces, klātesot žūrijai un kuplam skatītāju pulkam, rādīja kā pēc viņu receptēm top meistardarbi Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka piektajā reģionālajā pusfinālā. Tā mērķis bija noskaidrot divas prasmīgākās saimnieces, kuras aizstāvēs Vidzemes reģiona un savas kūkas godu konkursa finālā Rīgā 15. augustā, kā arī pretendēs uz Latvijas gardākās kūkas cepējas titulu.
Konkursa organizatori zināja teikt, ka konkursam Latvijas gardākā kūka kopumā bija pieteiktas 154 kūkas no Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes. Visčaklākās pieteikumu iesniedzējas bijušas kūku meistares no Rīgas un Vidzemes, konkursam piesakot 101 pašgatavotu kūku.
Dalībai konkursa reģionālajā pusfinālā Valmierā kopumā kūku meistares no Vidzemes esot iesniegušas 39 kūku receptes, kuru vidū bija gan tradicionālās medus un biskvīta kūkas, gan citi oriģināli un mazāk zināmi svētku gardumi. Vidzemes saimnieču iesniegtās kūku receptes esot izvērtētas pēc tādiem kritērijiem, kā kūkas vizuālais noformējums un oriģinalitāte, receptes sastāvdaļu daudzveidība, kā arī pamatojums, kādēļ tieši šī kūka ir pelnījusi iegūt Latvijas gardākās kūkas titulu. Latvijā pazīstami ēst gatavošanas eksperti – Rimi Gardēži – dalībai konkursa Vidzemes pusfinālā izvirzīja 10 kūku recepšu autores: Lindu Mazuri (Pelnu kazas siera torte), Kristīni Romanovsku (šokolādes siera kūka ar mellenēm Mellenes ar pienu, Amandu Freibergu (kūka Mums obligāti jātiekas!), Ievu Bērziņu (Šokolādes ķiršu torte), Ievu Immuri (kūka Vegāna sapnis), Lindu Birzuli (kūka Melnais princis), Tatjanu Gavriloviču (Valmiermuižas šokolādes kūka), Elizabeti Grīnbergu (Latvijas dzintara kūka), Lauru Luīzi Dzenīti (Dzintarkūka) un Renāti Kalniņu (kūka Saulainā šokolāde).
UZVARĒTĀJA Siguldiete Amanda Freiberga (no labās) apbalvošanas ceremonijā kopā ar Tatjanu Gavriloviču no Valkas. Alekseja Koziņeca foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv