Trikāta bez siera nepaliek

- 24.Novembris, 2014
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Novembrī pārtikas tehnoloģe, mājražotāja INESE ZIEMANE, kas reiz daudz darījusi pie tā, lai garšīga būtu Trikātas pienotavā ražotā produkcija, atvēra savu veikaliņu pagasta centrā. Saglabājot zīmolu «Rāmi darināts Trikātā», Inese dažādus sierus sien pašas mājā.

Jāatgādina, ka vasarā Trikātas pienotava, uz laiku darbu atsākusi, to atkal pārtrauca, jo kooperatīva biedri bija pārliecināti, ka konkurentu sadrumstalotajā piena pārstrādes tirgū nevajag.

«Kaut kā ar šo domu nespēju samierināties. Kā gan Trikāta bez sava siera?! Bez tam tas,  ka sieru jau ražojām nevis rūpnieciski, bet ar rokām, tā bija aizrāvis, un nolēmu, ka varu turpināt. Protams, apjomi mazāki, bet manis sietais siers ir pircēju iecienīts. Par trikātiešu vēlmi pirkt pašu mājās gatavoto gan vēl grūti spriest, jo pieļauju, ka daudzi mājtirdziņa durvis ver arī intereses dēļ, bet izbraukuma tirdzniecībā Brenguļos, Mūrmuižā vietējie visu izpērk. Siers ir iecienīts arī valmieriešu vidū, jo tas joprojām nopērkams tirgū, stendā, kur kādreiz pārdeva tik dažādo Trikātas pienotavā tapušo produkciju,» vērtēja Inese un piebilda, ka pamazām sāk ražot arī krējumu, biezpienu, lai lielāka produkcijas dažādība.

APMĪĻOTAS SIERA BUMBAS. Sieru Inese sien mājas virtuvē, tur ne tikai ciemiņiem, bet arī mājiniekiem tagad ieiešana liegta, jo ik uz soļa jāievēro nopietnas sanitārās prasības, bet viesistabā viņa iznes vienu un otru siera bumbu, cienā, lai novērtējam garšu daudzveidību.

Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru