Vasara toveros, burciņās, pudelēs

- 2.Oktobris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pie šī galda Valmieras tirgus paviljonā daudzi piestāj. Īpaša piekrišana vārītām bietēm. Matilde salātiem pirka vairākus kilogramus. Tā darot arī citas     saimnieces, jo pašām vārīt nav izdevīgi. Pārējo receptē paredzēto gan pati sagatavojot — papriku, sīpolus, burkānus (vienai porcijai arī kāpostus), etiķi, eļļu, cukuru, sāli kopā savāra, pievieno pirktās bietes, un salāti ziemai gatavi. Pagrabā stāvot labi un ilgi.

Pie runātīgā Jāņa var nopirkt jau gatavus salātus. Ar tiem — gan toveros, gan burciņās, pilns galds. Piedāvājumā Jāņa mātes Ārijas gatavotie kāpostu salāti ar papriku, ar puraviem, jaunums  — pikantie kāposti ar ķiplokiem un kurkumu (2,60 eiro kg), daudzu iecienītais vinegrets (par 2,50 eiro kg), marinēti ķirbīši ar cidonijām savā sulā (burciņa par 1,20 —1,50 eiro), marinētās bietes gabaliņos (1,50 eiro kg), marinēti gurķīši par 2,50 eiro kg (pie citiem puslitra burku var nopirkt par 1,80 eiro, trīslitru — par 4 eiro), apetīti rosinošie mārrutki, piedeva zupām (garš-vielu maisījumā pētersīlis, selērija, burkāns, tomāts, puslitra burciņa maksā 1,20 eiro), pikantie burkāni korejiešu gaumē (2,50 eiro kg). Šie salāti prasot lielu roku darbu, jo burkāni uz speciālas rīvītes smalki jāsarīvē. Korejiešu salātus Ārija gatavojot nu jau kādus trīs gadus, tiem liela piekrišana. Jautāju, vai Jānis, ražošanas procesā mātei blakus stāvēdams, arī pats viņas receptes apguvis. Ja pacenstos, varētu gan sataisīt, viņš atbildēja. Tagad gan vairāk par izpalīgu, vai, Jānis pajoko, mātei par dēlu piestrādājot.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru