Viens no svarīgākajiem «pret»
Visā novadā zināmais izcilais ārsts radiologs Andris Kalniņš kādā intervijā reiz atzinās, ka dienā, kurā nav atklājis nevienu audzēju, esot sajūta, ka nav kārtīgi strādājis.
Visā novadā zināmais izcilais ārsts radiologs Andris Kalniņš kādā intervijā reiz atzinās, ka dienā, kurā nav atklājis nevienu audzēju, esot sajūta, ka nav kārtīgi strādājis.
DIĀNA HOFMANE dzimusi Aizputē, mācījusies Ogres pamatskolā, pēc tam Liepājas Mākslas vidusskolā un Latvijas Mākslas akadēmijā.
Ar pianistu konkursu, kas 29. janvārī septiņu stundu garumā notika Valmieras Kultūras centrā, noslēdzās mēnesi ilgušais Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls.
Mājokļa iegāde novada centrā Valmierā kļūst aizvien grūtāk realizējama. Pārdošanā esošo dzīvokļu un privātmāju cenas šobrīd neatpaliek no cenām Rīgā un aizvien turpina augt, paķerot līdzi arī īres cenu kāpumu. Bez bankas atbalsta iegādāties mājokli var tikai retais, tāpēc kredīta nepieciešamība aizvien ir aktuāla.
Sašutuma viesulis, kas caurskrēja sabiedrību un sevišķi koncentrēti – sociālos tīklus par nesen prezentētā Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku logotipa dizainu un izmaksām, jau pieklusis.
Sestdien, 25. janvārī, Valmierā notika Latvijas Nacionālā Kultūras centra rīkotais XXIV Jaunrades deju konkurss. Visas dienas garumā līdz pat vēlam vakaram žūrija vērtēja pavisam 90 dejas, ko radījuši 45 horeogrāfi.
Raiti, interesanti, sirsnīgi – nu tā, ka līdz skudriņām – sestdien, 18. janvārī, Valmieras Kultūras centra Mazajā zālē aizritēja trešais muzicējošo ģimeņu spiets «Tikšanās uz Piena ceļa».
Ja kāds toreiz būtu varējis Sīmaņa baznīcas projektētājiem un cēlājiem pateikt, ka viņu varenā ēka stāvēs vēl vismaz 742 gadus un daudz ilgāk, viņi būtu pārsteigti.
Lai arī ir sācies jauns gads, darbu nebeidzamajā ritmā starp aizgājušo un jauno gadu striktas robežas nav – vakardienas lēmumi ietekmē šodienu, šodienas lēmumi noteiks rītdienas toni.
Netālu no Rūjienas, kur pēdējā leduslaikmeta ledāji sakrokojuši zemi klaipos, lielākā Austrumeiropas drumlina pakājē ir idilliska dzīvošana. Ja cilvēks pats papūlas nodrošināt sev sadzīvisku komfortu, viss pārējais, kas piederas idillei, tur ir bonusā.
Labu un priecīgu ziņu mūsu kopīgajā saziņas telpā nemaz nav tik daudz.
«Uz pasaules lielpilsētu fona Valmiera ir ideāli maza, un tā mūs ir izlutinājusi ar visu kvalitatīvo, sākot no skaistumkopšanas, beidzot ar kūkām, viesmīlību, visu, visu… Valmiera ir perfekta,» saka ANNA JĒKABSONE un mūsu sarunas laikā Valmieru piemin vairākkārt.
Pirmdien, 6. janvārī, Valmieras integrētajā bibliotēkā Valmieras Mūzikas skolas pedagogi un audzēkņi ar lielisku koncertu ieskandināja ikgadējo Starptautisko Ziemas mūzikas festivālu.
Naukšēnu pagasta bibliotēka zem Naukšēnu apvienības pārvaldes ēkas jumta draudzīgi dala vietu ar diviem ciema veikaliem, būdama tiem pa vidu.
Visi, kam nav slinkums, jau paspējuši izteikt savus pārsteidzīgos minējumus par to, kas mūs sagaida jaunajā 2025. gadā, taču viņu zīlēšana nav nekas cits kā minēšana uz labu laimi.
BAIBA ZALCMANE – XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku koordinatore Valmieras novadā. Un tas nebūt vēl nav viss.
Klases vakaru koncerti
Mūzikas skolas koncerti parasti notika divas reizes mācību gadā Komercskolas (tagad 5. ģimnāzija) zālē, Valmieras drāmas teātra lielajā zālē vai arī bijušajā Cimzes 1. ģimnāzijā.
Saule vēl nebija uzaususi, bet rīts un laternas jau kliedēja ziemīgo tumsu.
Kādam pazīstamam teologam privātās sarunās laiku pa laikam mēdzu viegli krist uz nerviem ar neatbildamiem jautājumiem, piemēram, kā viņš zina, ka šodien ir svētdiena vai trešdiena, kad savu sakāmo bija balstījis tieši konkrētā dienā.
Vai esat ievērojuši, ka visos tirdziņos lielākā cilvēku drūzmēšanās notiek pie mājražotāju pārtikas precēm? Pie zeltaini brūni ceptām, kūpinātām zivīm un gaļas parasti izveidojas pat neliela rinda, un kur nu vēl tad, ja gaļas žāvējumi smaržo un vilina jau iztālēm! Ne velti arī smaržas un garšas ir mūsu tradicionālās, paaudzēs pārmantotās vērtības, ko nespēj aizstāt rūpnieciska lielražošana. Meistari, kas ar darbietilpīgām metodēm prot dabūt to seno, īsto ēdienu garšu, tiek pamanīti un novērtēti.